TRINITY EVENTS

Experiential Journeys

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Με έδρα τη Λευκάδα που περιβάλλεται από τα Ομηρικά νησιά, οργανώνουμε ένα ταξίδι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα, όπου ο ταξιδιώτης-εξερευνητής πλέει στην ομορφιά του Ιονίου, προσπαθώντας να βρει την «Ιθάκη» του.

Το ταξίδι ακολουθεί τα βήματα της Οδύσσειας και γίνεται αβίαστα μια εκπληκτική και πολύπλευρη εμπειρία που δρα ταυτόχρονα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Από τη μια πλευρά, ο ταξιδιώτης βιώνει το μαγικό αρχιπέλαγος, την ονειρική φύση των νησιών και τη μοναδική κουλτούρα μαζί με την τοπική κουζίνα. Από την άλλη, με τη βοήθεια του deep coaching, κατακλύζεται από τους συμβολισμούς της Οδύσσειας του Ομήρου και τα κορυφαία μυστικά της. 

7 ημέρες αφύπνισης και συνειδητοποίησης, ανοίγοντας και κλείνοντας έναν κύκλο κατανόησης στη Λευκάδα, πλέοντας καθημερινά στον Κάλαμο, στον Καστό, στο Μεγανήσι, στην Άτοκο, στην Ιθάκη και στην Κεφαλονιά.

© Φωτο Πάρις Ταβιτιάν, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει στους καλεσμένους σας μια γαστρονομική βιωματική εμπειρία, η οποία φιλοξενείται εντός της Μόνιμης Έκθεσης: «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».

Η μοναδική αυτή εμπειρία βασίζεται στη θεματική του κρασιού και στα συμπόσια, τα οποία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην αρχαία Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια εμπειρία γεύσεων ανάμεσα σε 142 αρχαιότητες της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου.

    Τι περιλαμβάνει:
  • Η γαστρονομική εμπειρία με ένα από τα δύο διαθέσιμα μενού της επιλογής σας.
  • Το άνοιγμα του Μουσείου και των εκθέσων του εκτός ωραρίου λειτουργίας.
  • Μια αρχαιολόγος του Μουσείου που θα καλωσορίσει τους καλεσμένους και θα πραγματοποιήσει την ξενάγηση «Κρασί, το δώρο του θεού Διονύσου» στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.
  • Ο διάκοσμος των τραπεζιών με πιστά αντίγραφα από τις Μόνιμες Εκθέσεις.
  • Σκεύη συμποσίου, εμπνευσμένα από εκθέματα των Μόνιμων Εκθέσεων.
  • Επιμελημένα δώρα για τους καλεσμένους από το Cycladic Shop.
  • Προσωπικό φύλαξης, καθαριότητας καθώς και όλο το προσωπικό που απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή της εμπειρίας.

Η υπηρεσία προσφέρεται για το μέγιστο αριθμό των 30 ατόμων.

Τα μενού επιμελείται ο βραβευμένος σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης.

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Στον αμπελώνα του Γιώργου και της Άννας Κοκοτού, σε υψόμετρο 450 μέτρων, όπου παράγονται εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια με βιολογική καλλιέργεια, στήνεται το σκηνικό για τα μαθήματα ελληνικής κουζίνας κάτω από τον φωτεινό ουρανό, ανάμεσα στο υπέροχο άρωμα των λουλουδιών, με τη συνοδεία των εξαιρετικών κρασιών που παράγονται στο Κτήμα, αφήνοντάς σας με μια έντονη ανάμνηση και επίγευση.

Επισκεπτόμαστε τη βιολογική αγορά στην Κηφισιά με γνωστό σεφ της πόλης, εξοικειωνόμαστε με τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα της Ελλάδας, διαλέγουμε τα υλικά για το μενού μας και αναχωρούμε για το Κτήμα Κοκοτού. Εξερευνούμε το κτήμα και απολαμβάνουμε μια ξενάγηση στο οινοποιείο, στις κυψέλες και στον ελαιώνα. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του μαθήματος μαγειρικής, ετοιμάζουμε τα ελληνικά πιάτα που θα απολαύσουμε αργότερα στο μοναστηριακό τραπέζι ή κάτω από τις ελιές στο περιβόλι, ενώ δοκιμάζουμε τα κρασιά του κτήματος. Αρμονική συνύπαρξη όλων των αισθήσεων κάτω από τον ήλιο της Αττικής, καθώς γευόμαστε τοπικά ελληνικά προϊόντα, μαθαίνουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφή και την υγεία, ενώ απολαμβάνουμε τη μαγεία του αττικού τοπίου από μια ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση.

ΜΑΘΗΜΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ

Εισαγωγή στη σύγχρονη κεραμική τέχνη με τη γνωστή Ελληνίδα κεραμοποιό Χριστίνα Μόραλη στο σπίτι/εργαστήρι της στη βορειοανατολική Αττική και ένα ξεχωριστό απόγευμα με χειροποίητο φαγητό, τοπικά κρασιά, συζήτηση για τον πολιτισμό και αφήγηση στον μαγικό κήπο που είναι γεμάτος με βότανα και αρωματικά φυτά. Σε αυτόν τον χώρο που ξεχειλίζει από τέχνη με μια αίσθηση εξοχής, εξοικειωνόμαστε με τον πηλό, φτιάχνουμε το δικό μας έργο τέχνης σε μία μόνο ημέρα και το παίρνουμε μαζί μας ως ενθύμιο της χώρας και του πολιτισμού από το εργαστήριο μιας ιδιαίτερης ντόπιας καλλιτέχνιδας.

Δεν εξοικειωνόμαστε μόνο με την εξαιρετική δουλειά της Χριστίνας Μόραλη, αλλά και με την ιδιαίτερη αύρα της καθώς ετοιμάζει ένα ελληνικό γεύμα για φίλους στην υπέροχη αυλή του σπιτιού της. Ένα γεύμα που σερβίρεται στα «χάρτινα» κεραμικά πιάτα της και συνοδεύεται από ένα γοητευτικό Σαββατιανό κρασί, το οποίο προστατεύεται από τον φλογερό καλοκαιρινό ήλιο της Ελλάδας στη μαγική σκιά, με την απαράμιλλη πινελιά της χώρας…

Καλωσορίσατε στη χειροποίητη Ελλάδα!

Let's design your next event in Trinity style!